RW

RW Uitgeverij

RW uitgeverij is de Nederlandse tak van RW Edizioni, een Italiaanse uitgever die gevestigd is in Novara. De naam RW is geïnspireerd door het Egyptische symbool voor Leeuw, wat in het Latijns RW is.

De doelstelling van RW is vertalingen te brengen van comics en graphic novels, in hoofdzaak van DC. In (bijna) alle gevallen zijn dit co-producties met RW Edizioni, het moederbedrijf van RW Nederland. De uitgaves verschijnen óf in paperback óf in hardcover formaat.

RW uitgeverij bestaat uit een kleine groep mensen waarvan Andrea Rivi als uitgever beschouwd kan worden. Hij stuurt alle projecten aan die vertaald zullen worden naar het Nederlands.

De mensen die aan die vertalingen werken, zullen voor de bekenden met de Nederlandstalige comics geen vreemden zijn. Olav Beemer en Peter de Bruin hebben sinds hun werk voor Juniorpress vertalingen geleverd voor vele andere uitgaves. Recent is daaraan toegevoegd Hans Pols die eerder voor Baldakijn Boeken Superman vertaalde en jarenlang in de redactie van Zozolala werkte. Mede door hun ervaring en professionaliteit kan er gerekend worden op een constante stroom van uitgaves en behoudt van continuïteit in de lopende reeksen.

Naast deze drie zijn er nog enkele anderen die part-time hand en span diensten verlenen. Vooral voor de productie van bijvoorbeeld de covers zijn dit wisselende namen en daardoor teveel om op te noemen. De website en facebook pagina worden hier in Nederland bijgehouden en bijgewerkt door Bernard Koops, jarenlange fan van comics.

Op beurzen in Nederland en België – met name de Stripdagen, F.A.C.T.S. en Stripfestival Breda – zullen de genoemde heren geregeld achter de stand plaatsnemen.

Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op