RW

Vooruitblik op het derde kwartaal ’14

Gepubliceerd 17 april 2014

The-Wake-02-Boek-02Op Facebook heeft de quiz het één en ander aan aandacht gekregen en vooral Xander Nijhof en Jermain Faißt hebben hun best gedaan. Helaas iets eerder dan gepland is bij enkele winkels de kwartaallijst doorgekomen die het vervolgens online plaatsten waardoor de laatste quizvragen die we hadden weinig zin meer hadden.

Wie het op Facebook gevolgd heeft, weet de eerste verrassende titel al: The Wake. Deze horror strip van Scott Snyder zal in twee delen worden uitgegeven in het formaat wat we gewend zijn van 100 Bullets en Transmetropolitan, in softcover dus. Over deze twee reeksen gesproken, van de eerste zullen de delen 14 en 15 verschijnen, de laatste zal qua reguliere serie afgerond worden. Daarna komt nog een elfde deel met de oneshots.

Batman---GothicWe zullen ook weer het nodige uit het rijke verleden van de DC helden gaan uitgeven. Om te beginnen een deluxe uitgave van Grant Morisson’s verhaallijn Batman: Gothic. Een zeer duister verhaal getekend door Klaus Janson. Niet minder zijn de Elseworlds verhalen Damian Son of Batman en Superman: Last family of Krypton. De laatste komt van de hand van een oude meester: Cary Bates. Deze man schreef jarenlang vele Superman verhalen en was de uitgelezen persoon om het scenario uit te werken wat er zou gebeuren wanneer Kal-El niet alleen op aarde was gekomen maar ook zijn ouders.

Nog een Batman topper: Golden Dawn. Eigenlijk moet deze onder New 52 gerekend worden, maar dat viel net wat lastig uitgeeftechnisch. Verplicht leesvoer blijft het echter en zou gelezen moeten worden vóór je aanvangt met de New 52 uitgave Batman: The Dark Knight.

Batwoman-02Welke we dan ook vervolgens zullen uitgeven natuurlijk. Evenals andere New 52 delen zoals Justice League, Detective Comics, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman en Batwoman. Dit zijn allen tweede delen. Een tweede deel verschijnt dan ook van Under the Red Hood, geen officiele New 52, maar wel relevant! Ook Harley Quinn zal een tweede deel gaan zien.

Fables zal al bij nummer drie terecht komen, Before Watchmen wordt afgerond met Lost Stories. In het Kidz segment zal een tweede deeltje van Batman Kidz verschijnen.

Dan de grote verrassing: Saga. We doen een uitstapje naar Image met dit magistrale werk. Dit science fiction verhaal van één van de beste schrijvers van dit moment, Brian K. Vaughan heeft al héél wat aandacht getrokken en het één en ander aan awards binnengehaald waarvan de Eisner prijzen niet de minste zijn. Toen wij deze dan ook als optie kregen was de keuze snel gemaakt: doen! In hetzelfde formaat als 100 Bullets en Transmetropolitan, een softcover uitgave dus met de bekende binnenflappen.

Alle data op de site is nog met enig voorbehoud, de exacte releasedata zullen, zoals altijd, kort van te voren worden aangegeven.

Artikel gepubliceerd in Nieuws Tag: , , , , , , , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op