RW

Terugblikken op Haarlem

Gepubliceerd 11 juni 2014

P5310078Haarlem is nu al weer een dikke week geleden maar door drukte eromheen en erna had ik nog geen geschikt moment gevonden om hier de nodige aandacht aan te besteden. Nodig, omdat er het één en ander bekend gemaakt moet worden.

Maar laat ik positief beginnen, Haarlem was deze keer weer gelukkig te prijzen met het goede weer. Zaterdag is misschien iets te warm geweest, maar daarover kunnen we toch niet klagen? Tevens heb ik het idee – de cijfers zullen het later vast uitwijzen – dat de beurs goed bezocht is. Dat is mooi.

Voor RW liep het helaas iets anders. De aanloop ging al met vallen en opstaan, een enorme lading aan mailtjes, telefoontjes en berichtjes zijn heen en weer gevlogen en met nog geen halve dag te gaan leken we met helemaal niks te staan op de beurs. Dat zou uitermate teleurstellend zijn geweest.

Het leek echter allemaal goed te komen en zaterdag Haarlem2ochtend trok ik de dozen open (dank Ron!!) die inmiddels bij onze stand stonden. De hardhouten vloer bleek niet afdoende om het gevoel tegen te gaan dat ik er doorheen zakte: enkel een groot deel van ons assortiment was aanwezig en niks van het promotionele materiaal. Waar tevens Romano’s Detective Comics toe had behoord. Dat ik me misselijk voelde is een understatement daar ik daarmee een eigen belofte schuldig moest blijven en als ik ergens een hékel aan heb… erger voelde ik me ook nog eens toen ik zag dat Romano op nog geen 10 meter afstand plaats ging nemen in de Eppo stand.

Ik heb dan ook diverse malen op de beurs door het stof gekropen en hierbij herhaal ik mijn belofte dat ik mijn uiterste best ga doen om iets te regelen zodat Detective Comics alsnog bij de liefhebbers terecht komt. De communicatie hierover is in volle gang en zodra ik meer kán vertellen zal ik dat zeker doen.

Met dank aan Ton (nogmaals bedankt!!) kreeg ik nog wat materiaal om onze stand beter aan te kleden, maar ja… echt overweldigend werd onze stand niet. Aanloop kregen we desondanks wel, iets wat mij uit mijn zwarte gat haalde en wij hebben veel gesprekken gehad met lezers, uitgevers en winkeliers die eigenlijk allemaal uitgesproken positief waren! Vooral het personeel van De Noorman (Arnhem) wat denk ik in zijn geheel is langsgeweest brachten welkome tijdingen over onze produkten. Altijd prettig om te horen.

Voor ons qua verkoop die dagen overigens iets minder prettig… wij zaten min of meer aan het eind van ieders rit en veel mensen zag ik al met onze uitgaves lopen welke bij diverse stands prominent waren uitgestald. We maken ze te mooi…

Alles bij elkaar genomen laat Haarlem ons achter met gemengde gevoelens. We hebben hier ons niet van onze beste kant laten zien en dat doet ons met recht zeer. Komen wij terug naar Haarlem? Dat wil ik absoluut. Om met een uitroep van een stripkarakter af te sluiten: “Dit schreeuwt om wraak!”

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op