RW

RW in Veronica Magazine

Gepubliceerd 23 september 2014

vm_logoMet ingang van vandaag willen we aandacht schenken aan de media die óns aandacht schenken. Wij trappen af met een fikse recensie die verschenen is in Veronica Magazine:

DE BATMAN-TSUNAMI

Uitgeverij RW is druk bezig Batman-verhalen van DC Comics uit te geven, en er zitten pareltjes tussen. Deze maand  is er een Batman-tsunami met maar liefst vier albums. Daarvan zijn er twee klassieke oudjes, die het verdienden om een fatsoenlijke Nederlandstalige uitgave te krijgen.

De eerste is Arkham Asylum uit 1989. Een buitenbeentje: het verhaal is droomachtig en de tekeningen van artiest Dave McKean zijn experimenteel geschilderd. Maar wat is het mooi! Wanneer de criminele gekken (onder  wie The Joker) het Asylum overnemen, dreigen ze het personeel te vermoorden. Hun eis: Batman moet komen.

Het tweede verhaal is een sixpack uit 2005: Jekyll & Hyde. Dit gaat over de op één na bekendste Batman-schurk: Two-Face. Het verhaal is  niet onvergetelijk, maar het tekenwerk van Jae Lee (The Dark Tower) en Sean Phillips (Criminal) is ongeëvenaard.

Het derde boek is nieuw: Under the Red Hood. Een gemaskerde held houdt huis in het misdaadmilieu: de Red Hood. Maakt hij Batman overbodig of heeft hij zelf boze plannen? Stijlvol getekend  met veel actie.

Maar het beste bewaren we voor het laatst: Het Hof der Uilen. Een spannend nieuw verhaal over een oude orde van Uilen die Batman tot de rand van de afgrond brengt. Meesterlijk geschreven en fraai getekend. Wij hopen dat dit verhaal ooit wordt verfilmd.

Batman - Arkham Asulym ***** €23,95 RW Uitgeverij
Batman -  Jekyll & Hyde **** €17,95 RW Uitgeverij
Batman – Under the Red Hood 1 **** €19,95 RW Uitgeverij
Batman 1 – Het hof der Uilen ***** €19,95 RW Uitgeverij

Artikel gepubliceerd in Media, Nieuws.
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op