RW

RW en de erfenis van het verleden

Gepubliceerd 28 april 2015

Fables-01---Boek-01Toen wij van start gingen als RW en in ons fonds Fables aangekondigd werd, heerste er nogal wat scepsis. Niet verbazingwekkend, want laten we wel zijn, véél vertrouwen boezemen de resultaten uit het verleden van de Nederlandstalige comic niet in. Tja, vooral Fables… die is al eens geprobeerd…

En vervolgens gaven wij herdrukken uit van Batman The Killing Joke, Batman/Judge Dredd, en Black Orchid. Hier en daar werden we voor gek verklaard en eerlijk is eerlijk, wij hadden ook niet verwacht dat The Killing Joke uitverkocht zou raken. Inmiddels is de lijst herdrukken gegroeid, is Fables razend populair en verrasten we iedereen met de aankondigingen over Hellboy, Sin City en Watchmen.

Wat betekent dit voor de toekomst? Gaan we alles oppakken wat door andere uitgeverijen is laten liggen? Want er ligt nogal wat: Umbrella Academy, Y the Last Man, Martha Washington, The Losers om maar even wat van het recente materiaal te noemen.

Die titels worden geregeld in vragen aan ons genoemd. Het antwoord is hierop eigenlijk altijd hetzelfde: de wens is er, maar plannen (nog) niet. Onze wensenlijst is echter groot en of deze titels ooit het daglicht zullen zien met ons logo erop is gewoonweg afwachten. Zo zit het ook met een herdruk van materialen zoals The Killing Joke en Batman: Joker.

Onwaarschijnlijk? Zeker niet. Met nu driekwart van het jaar aan bekend gemaakte uitgaves kunnen we wel zeggen dat nog wat verrassingen voor het laatste deel van het jaar bij gaan komen. Om nog maar te zwijgen over volgend jaar. Want ja, hoewel we terugkijken naar het verleden van de comic in Nederland, blijven we ons druk bezig houden met de toekomst!

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws.

Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op