RW

Releases week 2

Gepubliceerd 29 december 2014

Batman---Jaar-Twee-2Dit jaar beginnen we met één setje nieuwe uitgaves. Eigenlijk nog afgelopen jaar, maar het kwam niet op tijd bij de distributie centra om weer verder verscheept te worden naar de winkels. Opnieuw vijf – waarvan we vanuit gaan dat er in verscheidene gevallen reikhalzend naar uitgezien wordt. Dankzij wat problemen met de drukker níét hetgeen wat we als eerst uitgebracht hadden willen zien, maar tja, alles moet uitkomen.

Om te starten, een klassieker: Batman Jaar Twee. Géén direct vervolg op Jaar Een maar speelt zich evenzo af in de begindagen van Batman. Een tijd waarin én Batman en Bruce Wayne besluiten nemen die hun leven drastisch kan veranderen. Indertijd controversieel en deed fiks wat stof opwaaien onder de fans.

Minstens zoveel stof gaf ook Lange Halloween. Voor degenen die dit niet kennen, dit is Ronin_2een klassieker met een grote K. Per abuis heb ik dit ooit aangekondigd in Deluxe formaat maar ik denk dat het tekenwerk in dit formaat prima tot zijn recht komt. In deze thriller loopt de speurtocht naar een mysterieuze vijand centraal terwijl we door Gotham en langs vele schurken en helden heen geleid worden. Een verhaal om ademloos uit te lezen.

Als we het dan toch over klassiekers hebben, Ronin is nummer drie van deze set. Frank Millers stijl is ten tijde van dit werk nog in ontwikkeling, maar al onmiskenbaar. Franks fascinatie stamt uit de tijd dat hij Daredevil schreef en onderzoek naar Japanse vechtstijlen deed. Waar hij later ook weer dankbaar gebruik van maakte in Sin City.

100 Bullets haalt zijn 17de nummer deze maand, en daarmee gaan wij stellen dat we 100-Bullets-17in 2015 de reeks zullen afronden. Iets wat aan de ene kant spijtig is om te melden maar aan de andere kant voor ons als uitgever prettig: een afgerond werk in de kast zien staan is wel iets om trots op te zijn.

Je kan je daarom dan afvragen waar we aan gaan beginnen met betrekking tot het volgende: Hellboy 1. Niet alleen omdat er ooit al eens een start is gemaakt, maar bovenal… dit ziet er niet naar uit dat het ooit zal stoppen. Het weerhoudt ons niet. Toen wij de kans kregen, grepen we dit met beide handen aan want laten we wel zijn: dit is te mooi om níét te doen. Dan ook nog eens in hardcover zoals jullie van ons gewend zijn.

Een nieuw jaar, nieuw materiaal en nog véél méér op stapel!

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op