RW

Releases week 42

Gepubliceerd 14 oktober 2014

Batman-The-Dark-Knight---Golden-DawnIn alle drukte van beurzen zou ik het zowat vergeten, maar nieuw materiaal is ontvangen bij de distributie centra. Deze week zullen winkels hun bestellingen krijgen – sommigen hebben ze al zelfs!

Kleine verwisseling, Batman The Dark Knight Golden Dawn zit in de bestellingen in plaats van de aangekondigde Batman The Dark Knight (New52) 1. Klein foutje in de communicatie maar in wezen beter daar dit de chronologisch vóór de New52 reeks gelezen dient te worden. Hoewel dit officieel niet een New 52 titel is, wordt dit over het algemeen beschouwd als de daadwerkelijke start van de reeks Batman The Dark Knight.

Over New 52 gesproken, Wonder Woman krijgt nu haar vervolg. De vete met de goden van Olympus loopt hoger en hoger op en de Amazone zit er volledig tussenin. Weer een verhaal die fiks gevuld is met de Griekse mythologie. Een verhaal van Azzarello Wonder-Woman-02-zweetdie doet waar hij het best in is. Verwacht dus een test van karakter voor Wonder Woman!

Before Watchmen nadert zijn einde, met Silk Spectre zijn we nu bij 7 delen aanbeland! Nog enkel Nite Owl te gaan maar voor nu een ‘coming of age’ verhaal rondom de heldin die bestemd – of is het gedoemd – is om haar moeder op te volgen. Van de hand van Darwyn Cooke en Amanda Connor.

Nummer vier op de lijst is een oneshot rondom Superman, genaamd Laatste familie van Krypton. Deze ‘what-if’ is geschreven door oudgediende Cary Bates die recent weer enkele verhalen voor DC geschreven heeft. De Laatste familie van Krypton doet dan ook wat klassiek aan, maar zit in een modern jasje. Het tekenwerk van Renato Arlem is daar uiteraard ook debet aan.

Als laatste is daar ook nog De Zwarte Spiegel, een bundeling van verhalen over de tijd Batman---Zwarte-Spiegeldat Dick Grayson (Nightwing) de mantel van Batman overnam. Ongemakkelijk, niet enkel omdat hij in de schoenen van zijn mentor gaat staan, maar ook omdat hij ingetrokken is in het huis van Bruce. Kan de voormalige Robin deze druk aan?

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op