RW

Releases week 4

Gepubliceerd 21 januari 2015

Transmetropolitan-11---Ik-haat-het-hierHet heeft even mogen duren, maar ook in Belgie is nu het materiaal gearriveerd wat eind vorig jaar is verstuurd. Het is dus maar te hopen dat men veel waardebonnen en dergelijke voor de kerst heeft gekregen want er kan al fiks uitgegeven worden nu. Vooral omdat de nieuwste zending er ook al bij is!

Het eerste is de afronding van Transmetropolitan. Een elfde deel die one shots bevat en wat extra kleur toevoegt aan het al kleurrijke verhaal over Spider Jerusalem. Het kan los gelezen worden van de totale reeks, maar of dat nu echt aan te raden is? Je zal dan toch de rest willen weten!

Een andere afronding is de reeks Before Watchmen. Met Nite Owl zijn alle delen van deze prequal afgerond. Komt er ooit nog meer? Van ons mag het want wij vonden het zeer zeker een succes! Voor nu kun je nog één keer genieten van de voorgeschiedenis van deze wereld waar de 80er jaren enorm in leven. Een tijd die Before-Watchmen---Nite-Owl2meer was dan de opmars van popmuziek, de CD en enorme haardossen… het was een tijd van de Bom…

Wat lichtere kost hadden we hier bij deze zending bij willen voegen als balans. Maar helaas liep er iets mis bij de bestellingen waardoor géén van de distri’s een exemplaar van de aangekondigde Superman Voor Alle Seizoenen bestelde…

Huh. Geen balans dan maar, want laten we eerlijk zijn Fables 4 vertelt ook niet een verhaal waar enorme vrolijkheid uitstraalt. Natuurlijk is Snow’s zwangerschap een heuglijke gebeurtenis, maar wie Fables ondertussen kent weet dat er altijd ellende om de hoek staat te wachten…

We besluiten deze zending met Batwoman, een reeks die eigenlijk eerder als New52 Batwoman-01startte dan New52 zelf… Vreemd, maar wat geeft het? Naar de bescheiden mening van de schijver van dit artikel is dit één van de beste boeken die de laatste jaren is verschenen. Een sterk verhaal en zeer mooi tekenwerk zal je ogenblikkelijk een tweede deel willen laten oppakken. Toch even wachten daarop!

De tweede zending is er één van drie. Door technische redenen hebben we Batman The Cult een of twee zendingen moeten uitstellen.

Genoeg over lijkt me – Wat te denken van Superman Action Comics 2? Grant Morrison laat deze beschermer van Metropolis wel héél erg door de wranger halen en plaatst hem tegen vijand na vijand.

Omdat we niet genoeg kunnen krijgen van Neil Gaiman (Sandman, Death, Black Orchid) hebben we maar nóg een titel van hem van de plank gehaald: Neverwhere. Dit Neverwheremodern sprookje is typisch zijn werk maar is van een iets minder zwaar niveau als Sandman en daardoor toegankelijker voor jongeren.

Dan nog een 100 Bullets uitgave: Broeder Lono 2 wat deze mini reeks afrond. Een verdrietige aankondiging eigenlijk want hoe léég zal het volgend jaar zijn zonder 100 Bullets? Nu ja, gelukkig is de reeks samen met de hoofdreeks dusdanig dat opnieuw lezen geen probleem is. Al zullen we de heren vriendelijk verzoeken méér te schrijven.

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op