RW

Releases week 34

Gepubliceerd 22 augustus 2015

Batman-Inc-02-Gothams-most-wantedDe vakantie is alweer voorbij… het strandzand wordt uit de handdoeken geklopt bij mijn buren, de kinderen zijn verbijsterend druk en véél te lang wakker. Hoog tijd dat die scholen weer beginnen!

Nee hoor, wij gunnen een ieder de vrijheid, hoe meer vrij, hoe meer er gelezen kan worden! We hebben dan ook weer vijf boeken voor jullie liggen in de winkels, en vrij veel pagina’s in totaal. Om te beginnen weer een deel van de inhaalslag en wel twee Batmantitels – altijd geliefd!

Batman Incorparated is toe aan het tweede deel en is daarmee ook direct toe aan zijn einde. De serie is prima afgerond, al zullen elementen ervan zeker weer terugkomen in de overige Batman New 52 delen. Grant Morrison zegt hier ook vaarwel aan zijn tijd als schrijver van Batman titels en eerlijk is eerlijk, dit pakt hij groots aan.

Superman-Red-Son-1In Batman & Robin legt Peter J. Tomassi op de groei van Damian Wayne als Robin en de strijd die hij voert om iedereen te bewijzen dat hij en alléén hij de enige echte Robin is. Falen staat niet in zijn woordenboek al lijkt hij dat toch keer op keer weer te doen… hier begint de aanloop voor een grootser epos waar in het volgende nummer dramatisch van start gegaan zal worden!

Multiversity is toe aan het zesde deel, een intermezzo zou je het kunnen noemen. Het omvat het handboek om al die vele karakters en werelden van DC uit elkaar te kunnen houden. Tussendoor loopt de verhaalijn verder op een wijze zoals alleen Grant Morrison dat kan, balancerend tussen absurd en spannend.

Verder uit het DC Universum komt een klassiek Superman verhaal: Rode Zoon. Één van de zogeheten Elseworld verhalen, of wel ‘what-ifs’. Mark Millar brengt ons een Fables-05-Boek-05sterk verhaal waarin Kal-El niet in Kansas terecht kwam maar in het hartje van de Sovjet Unie, nog midden in de tijd van de koude oorlog. En hoe dát de geschiedenis doet veranderen! Deze deluxe editie is nog eens extra gevuld met tekeningen van Killian Plunkett en Alex Ross.

Ook voor Vertigo zitten we niet stil, Fables is bij het vijfde deel aangekomen. Hierin leren we eindelijk de ware identiteit van de Adversary, volgen we Jack op zijn avonturen door Hollywood en keert Mowgli terug naar Fabletown. In totaal weer 12 delen van deze serie gebundeld en gegarandeerd leesplezier voor meerdere dagen!

Binnenkort alweer een nieuwe zending, houdt ons in de gaten!

 

 

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op