RW

Releases week 17

Gepubliceerd 23 april 2015

Yossel190443Lange afstand communicatie is prettig, zolang de lijnen gebruikt kunnen worden… Is er echter een kink in de kabel, tja, dan wordt het lastiger. Gelukkig zijn de provider issues bij ondergetekende opgelost, maar het heeft één en ander aan email wisselingen verstoord. Vandaar dat het niet helemaal verliep zoals jullie gewend zijn over het aankondigen van nieuw materiaal. Twee weekjes later dan aangekondigd maar met 2 extra titels. Beter laat dan nooit dan nooit zullen we maar zeggen?

We starten met twee bijzonder uitgaves, waaronder De Vijfde Beatle die wij op de DCC hebben mogen introduceren mét de schrijver Vivek Tiwary. Gezellige man, goede spreker en evenzo goede schrijver. Dat zijn werk de moeite waard is, blijkt wel daar er nogal wat belangstelling voor zijn werk is – volgend jaar een film, nu al een tijd bestseller in de VS.

De andere is Yossel. Misschien wel het beste werk wat Joe Kubert heeft gemaakt. Je Superman-02---Geheimen-en-leugenszou kunnen zeggen dat dit zijn persoonlijke nachtmerrie in stripvorm gegoten is. Als kleine jongen op tijd vertrokken uit Polen, maar in dit verhaal juist niet waardoor hij de horror van Warchau en de ghetto meemaakt. Één van de aangrijpendste graphic novels in lange tijd.

Wat meer regulier materiaal is het tweede deel van Superman uit de New52 lijn: Geheimen en Leugens. De één na de andere bedreiging werpt zich op de Man van Staal en niet alles blijkt met krachten te verhelpen zijn.
Een snelle fan favourite is Saga geworden. Niet verwonderlijk want het is gewoon een goed verhaal! Dit science fiction verhaal van Brian K. Vaughan is aan zijn tweede deel toe. Lees over de nieuwe avonturen van Hazel en haar familie!

multiversity-03aOp het laatste moment is aan de lading toegevoegd een Hellboy uitgave en wel het vierde deel: De Rechterhand des Oordeels. Een beangstigende titel, een vlag die de lading niet dekt… en juist weer wel.. je zal in ieder geval anders over pannenkoeken gaan denken!

Kortom, een weer heel gevarieerde lading! Op naar de volgende! Dan gaan we weer verder met Multiversity!

 

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op