RW

Nieuwe releases week 25

Gepubliceerd 14 juni 2014

Batman---Harley-Quinn-01De drukte, beurzen en feestdagen (hier én in Italië) zijn eventjes min of meer voorbij, dus we maken van deze stilte voor de volgende storm even gebruik om de volgende lading richting de lezer te helpen.

Waar ik persoonlijk bijzonder blij mee ben zijn de volgende releases:

Harley Quinn 1. De start van een reeks die niet onder New 52 valt en daarmee een wat vreemde eend in de bijt lijkt. Zij het nogal toepasselijk voor dit karakter. Deze reeks is de introductie van het personage Harley Quinn in het reguliere Batman Universum, waar ze voorheen enkel bekend was uit de legendarische Batman Animated reeks uit de Jaren ’90. Schrijver Paul Dini, de bedenker van Harley Quinn trapt af waarna Karl Kesel het overneemt in een gelijke, luchtige en humoristisch setting. En uiteraard mogen we het echtpaar Dodson hier niet vergeten. Europees ook zéér bekend van onder andere Dromen.Superman---Godfall

Het andere deel waarover ik zeer vergenoegd ben is Superman: Godfall. Deze verhaallijn van de hand Joe Kelly en Michael Turner is magnifiek getekend door Talent Caldwell.

De tot standkoming van deze comic is vrij bijzonder te noemen – de uitgeverijen DC en Aspen werkten hier hand in hand om dit verhaal te maken.

Maar waarom ben ik zo blij dat deze uitgaves er komen? Wij hebben enkele exemplaren bij ons kunnen hebben op De Stripdagen in Gorinchem. Dat is al weer eventjes geleden en de vraag naar deze produkten was dan ook hoog.

Before-Watchmen---Dr-ManhattanMinstens net zo hoog is de vraag naar méér Before Watchmen. Bij deze word die vraag ingelost, Dr Manhattan komt namelijk uit. J. Michael Straczynski, beter bekend als JMS, zet een apart verhaal neer over dit karakter. Het perspectief wat Dr Manhattan op de werkelijkheid heeft zal je misschien doen duizelen, maar het is zeker boeiend om  dit te lezen. Deze uitgave heeft dan ook veel positieve recensies gekregen. Natuurlijk mogen we het sterke tekenwerk van Adam Hughes niet vergeten te melden.

Last but not least, nog een deel van 100 Bullets. Alweer het dertiende deel, maar afgaande van de respons hierop kan het niet snel genoeg gaan. Altijd goed om te horen en we zullen ons best doen!

 

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op