RW

Nieuwe releases week 22

Gepubliceerd 27 mei 2014

Aquaman-01-De-TrogMet deze releases komen een tweetal uitgaves mee die al een tijdje op de wachtlijst stonden. Ten eerste Aquaman die eigenlijk vlot na The Flash had moeten verschijnen. Ironischer kan het niet gezegd worden dat deze held na 7 maanden pas verschijnt en is ingehaald door verscheidene van zijn collegae. Ik zal niet stellen dat het alsnog verschijnen van Aquaman van gelijk heroische aard is als zijn avontuur in dit deel genaam De Trog, maar evenals hem ondervinden wij wel eens tegenwerking en tegenslag. Missen doen wij echter een vrouw als Mara waarmee hij ten strijde trekt tegen de monsters die dood en verderf zaaien bij zijn nieuwe woonstede.

Het andere werk waar op gewacht werd was Batman Noel, iets wat we geheel toepasselijk eigenlijk voor de kerst gepland hadden. Tja, kerst of pinksteren… laten we wel zijn, het zal ongeacht het tijdstip van het jaar een feest zijn om te lezen. Lee Bermejo kennen we van Joker en Roschach en dan wéét je dat het tekentechnisch goed zit. Als je het ons vraagt tenminste, Batman---Noelwant smaak kan nog altijd verschillen.

Maar hoe het ook zij, dat deze uitgaves verlaat zijn trekken wij ons uiteraard aan. Aan de ene kant is er sprake van overmacht, aan de andere kant is dit voor ons een voorbeeld aan jullie dat wij absoluut zullen uitgeven wat we aankondigen. Het kan even duren misschien, maar komen zal het.

Iets wat ook geldt voor de reeksen 100 Bullets en Transmetropolitan. Hiervan is ons ter ore gekomen dat men hieromtrent de kat nog wel eens uit de boom wil kijken of we dit daadwerkelijk af zullen ronden. Historie van vertaalde comics werkt in ons nadeel, maar het antwoord lijkt me met de voortgang hiervan wel gegeven: is met deel 12 100 Bullets nabij de helft, Transmetropolitan is daar reeds ruim overheen: deel 7 alweer. Degenen die dankzij de FCBD uitgave interesse gekregen hebben zien hiermee een Transmetropolitan-07---Spidruime voorraad leesvoer tegemoet!

Rest mij niets dan te zeggen, op naar de volgende lichting en veel leesplezier!

 

 

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op