RW

Nieuwe releases week 17

Gepubliceerd 19 april 2014

Green-Arrow---Year-OneEen nieuwe voorraad uitgaves alweer. We starten met het bekende werk, 100 Bullets. Het elfde nummer alweer waarin twee losse – voor zover je daarvan in deze reeks kan spreken – verhalen staan en de eerste helft van een vierdelig verhaal waarin Loop Hughes weer een belangrijke rol speelt.

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het lang geleden aangekondigde Green Arrow Year One beschikbaar. Op de beurs te Gorinchem bleek de vraag onverminderd en veel connecties werden gelegd met de TV-hit Arrow. Dat dit terecht is, blijkt alleen al uit de namen van de makers (Diggle & Jock) die veelvuldig in de TV show voorkomen. Maar wanneer je het verhaal gelezen hebt zul je meer overeenkomsten ontdekken.

Een tweetal Batman pareltjes uit de koker van Ed Brubaker (Criminal, Captain America eva) is gebundeld in de hardcover Joker de man die lacht. Het eerste verhaal is een Action-Comics-01---Superman en de mannen van staalbewerking van een klassieker, maar met een typische Brubaker twist. De tweede is wat DC noemt een Elseworlds verhaal, ofwel één die niet in DC continuïteit staat. Het noir verhaal had zo uit de Criminal reeks kunnen komen wanneer Batman niet een heel belangrijke rol speelde.

Voor de New 52 liefhebbers begint er weer een reeks: Superman Action Comics. Zoals gebruikelijk, niet een incarnatie van deze DC held zoals we misschien gewend zijn en Grant Morrison is dat uiteraard wel toevertrouwd om iets bekends met een verrassing te brengen. Tel daarbij tekenwerk van Kubert en Morales bij op en je weet dat je goed zit!

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op