RW

Nieuwe releases week 14

Gepubliceerd 29 maart 2014

Detective-Comics-01---Vele-gezichten-van-de-doodMet deze lading releases brengen we weer een reeks van New52 uit: Batman Detective Comics. Dit eerste deel laat prominent de Joker zien op de cover, maar hij speelt hier nog slechts een bijrol in een verhaal waar een gelijk gestoorde dood en verderf zaait: Dollmaker. Een villain met dezelfde naam ken je misschien uit de tv-serie Arrow, maar deze is een stuk bloediger bezig…. En Joker zelf? Die zien we pas over een tijdje terug in de serie Batman.

RW zet snelle vaart achter de serie Transmetropolitan, hiermee nog een beetje de schade inhalend van vorig jaar toen de eerste drie delen fiks op zich hebben laten wachten. Het zesde deel verschijnt dus slechts twee weken na de voorgaande. Dit deel is lichter en humoristischer, meer satirisch en een scherpe aanval op de westerse democratie.

Black-OrchidBlack Orchid is in een ver verleden ooit uitgegeven door Baldakijn Boeken in drie delen maar we konden die domweg niet laten liggen toen dit als optie langskwam. Black Orchid kan samen met enkele andere werken uit het einde van de jaren 80 gezien worden als de start van DC’s Vertigo. En uiteraard de kennismaking van comic lezers met het magistrale team Gaiman en McKean.

Lichter werk komt van de Kidz lijn: Batman Kidz 1. Deze bundeling bevat verhalen gebaseerd op de tv show Batman: Brave and the Bold.

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op