RW

Materiaal voor het tweede kwartaal!

Gepubliceerd 29 januari 2015

100-bullets-20Het lijkt nog maar net dat ik alle informatie recht gezet heb rondom het éérste kwartaal… maar het is alweer zover dat wij de data moesten aanleveren voor het kwartaal blad van Van Ditmar. Vooraf wil ik even zéér duidelijk stellen dat wij ernaar streven zoveel mogelijk op de genoemde data leveren, maar gezien de achterstand die wij momenteel al hebben is dat zeker niet in alle zaken haalbaar. We gaan ons best doen echter en dát het uitkomt staat buiten kijf.

Eerder deze week kondigde ik al Yossel aan. Ik denk wel de meest opvallende in de stapel, maar er is gelukkig meer. We gaan verder uiteraard met 100 Bullets, deel 20 wordt het dan. Zoals eerder gemeld, we spreiden de serie over het jaar uit, aan het eind verwachten we alle delen uitgebracht te hebben.

Andere lopende series zitten er ook bij, Multiversity zullen de delen 3, 4 & 5 verschijnen – ik noem ze even zo, want elk zal een subtitel krijgen, géén Justice_League_-_Throne_of_Atlantisnummering. Vampire Diaries 2 & 3, Flash 3, Batwoman 3, Fables 5, Batman & Robin 3, Batman 3, Superman Action Comics 3 en Aquaman 3 zijn tevens ingepland. De laatste bevat overigens de crossover (deels) die recent op DVD Animated is verschenen: Throne of Atlantis. Speciale vermelding voor Preacher! Jawel, deel 4 staat in de planning om vertaald te worden.

Daarnaast starten we met een nieuwe kinderserie: Scooby Doo. In deze reeks zal het kolderieke team samenwerken met bekende DC helden, met name de Batman uit de jaren 60 tv show.

Naast series zijn er ook one-shots die wij uitgeven. We hebben opnieuw gezocht naar toppers uit de rijke bibliotheek van DC en andere uitgeverijen. Vivak Tiwary’s De Vijfde Beatle konden we niet omheen door de vele awards. Dat Brian Epstein’s verhaal al Penguinmeermalig gebracht is lijkt ons geen probleem gezien de kwaliteit waar dit mee gebracht is. Van DC brengen we Superman Red Son – een what if verhaal waarin het antwoord wordt gegeven wat er zou zijn gebeurd wanneer Kal El’s raket in de USSR was beland. Tevens een Batman uitgave waar al enkelen om gevraagd hebben: Penguin: Pain & Prejudice. Een verhaal waarin we zien hoe Oswald Cobblepot opklimt tot de sluwe opponent van Batman.

Als laatste de twee reeksen buiten DC: Hellboy en Sin City. Van de eerstgenoemde de delen ’Wake the devil’ & ‘Conqueror Worm’, de laatste ’The Hard Goodbye’ & ‘That Yellow Bastard’.

Een fikse lading dus. We zullen onze schouders eronder gaan zetten!

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws.
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op