RW

Materiaal voor het 4de kwartaal

Gepubliceerd 18 juli 2014

100-Bullets-15_2Jawel, het is zover. Ik mag de sluier oplichten wat wij in het vierde kwartaal klaar gaan maken voor uitgifte. Klaar maken? Inderdaad, klaar maken. Want jullie zullen al wel gemerkt hebben dat we wat achter lopen. Één en ander is een dusdanige technische mumbo jumbo dat we daar jullie niet mee zullen gaan vermoeien maar het resultaat is dat wij als een gek aan het werk moeten om dit alles voor elkaar te krijgen. In wezen komt het erop neer dat wij niet kunnen garanderen dat we dit jaar onze doelstellingen gaan behalen en wanneer we naar de huidige situatie kijken dan is het materiaal wat nog moet verschijnen hoogst waarschijnlijk voor een deel voor 2015. Laat hierin duidelijk zijn, dit is enkel uitstel en nog met een voorbehoud – we hopen uiteraard het alsnog voor elkaar te krijgen.

Wat zeker is, zijn de planningen van onze lopende series, 100 Bullets en Transmetropolitan. De laatste zullen we dit jaar afronden, en daarbij ook de oneshots in een 11de deel uitgeven. Voor New 52 zullen we ook de nodige vervolgdelen klaarmaken en wel Action Batman-02---De-stad-der-uilenComics 2, Batman 2, Batman & Robin 2, Batman Inc 2, Batman Dark Knight 2 en Superman 2.

Maar wat te denken van speciale uitgaves als The Long Halloween – door ons uitgegeven als De Lange Halloween. En wel in Deluxe formaat zoals we met Justice gedaan hebben. Details binnenkort op de site te lezen. Verder nóg twee battitels – we halen de 75 niet voor 75 jaar Batman, maar we doen ons best! Black Mirror, een verhaal vóór New52 waar Dick Grayson de mantel van Batman tijdelijk draagt. Onze titel: Zwarte spiegel. Jaar Twee, de opvolger van, jawel, Jaar Een, zullen we uitbrengen. Leek ons ook wel een aardige keuze. Superman vergeten we echter niet. For all Seasons staat weer op het programma, nu naast The last god of Krypton.

Vervolgens een uitstapje buiten het reguliere superhelden universum. Frank Miller’s books-of-magic-01klassieker, of één van zijn klassiekers, Ronin. Een prestigieus werk waar we trots op zijn dat we die mogen vertalen. En dat werd ook met plezier gedaan begreep ik. Gaiman’s bibliotheek breiden we nog verder uit met maar liefst drie titels. Het tweede Sandman deel moet verschijnen, evenals Neverwhere en Books of Magic. Na die zware kost is wat lichter materiaal nodig en daarvoor hebben een tweede MAD in de planning.

Als dát niet genoeg leesvoer is? Als altijd, hou de site in de gaten voor wanneer al dit moois uitkomt.

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , , , , , , , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op