RW

Materiaal voor 2015

Gepubliceerd 3 november 2014

Vampire-Diaries-01Verwarring alom. Bij de lijst van te verschijnen materiaal werden covers toegevoegd die niet correct waren. Zoals dat heet, het internet explodeerde. Vele bytes later is duidelijk wat wél uitgegeven zal gaan worden in het eerste kwartaal van 2015. Laten we beginnen met een verrassende uitgave en wel Vampire Diaries. Deze tv-serie kreeg vorig jaar bij DC een webcomic welke begin dit jaar tot reguliere comic gemaakt werd. Wij gaan dát weer bundelen tot een trade. Het formaat zal de bekende softcover met binnenflappen zijn.

In volle vaart gaan we verder met New52. Voor de rest van dit jaar, 2014 dus, willen we iedere serie naar een nummer 2 brengen, om dan in het eerste kwartaal delen drie van de volgende reeksen uit te brengen: Justice League, Green Lantern, Wonder WomanFlash & Batwoman. Daarnaast start een nieuwe New52 reeks en wel Justice League of America, het duisterder broertje van Justice League.

Wonder-Woman-03Al eerder aangekondigd, Multiversity. Onze eerste, officiele, comic variant. Deze mini serie van Grant Morisson start in Februari en direct in Maart zal het tweede deel volgen. Een serie waar Grant al fiks wat jaren heeft gewerkt en waarin we het DC Multiverse verder gaan leren kennen.

Als het meezit en DC de materialen op tijd aanlevert, dan zullen we het derde deel van Superman Earth One gaan uitgeven. Vooralsnog kondigen we deze aan, maar als dit een paascadeau wordt dan moet men daar niet vreemd van opkijken. Batman The Cult is een ander verhaal en ligt praktisch klaar.

Met De Lange Halloween nog amper vers van de pers is meer Loeb & Sale materiaal welkom? Domme vraag dachten wij en degenen die de voorlopers van De Lange Halloween kennen weten antwoord ook. In Haunted Knight bundelen wij de drie Halloween verhalen die Loeb & Sale maakten en los te lezen Batman-Haunted-Knightzijn. Meer dan de moeite waard. NB. Hierover bestaat nog wat onduidelijkheid over de totale inhoud.

Onder de lijn van Vertigo gaan we uiteraard verder met 100 Bullets. Deel 18 en 19 alweer. Delen die het begin van het einde in luiden van deze serie want als 2015 om is dan moet deze reeks klaar zijn. Vreemd om daar nu al over te praten, maar regeren is vooruitzien zoals dat heet. Reeksen die wat langer mee zullen gaan – en door hun dikte ook wat sporadischer verschijnen – zijn Fables en Sandman waarvan respectievelijk de delen 4 en 3 van uit zullen komen.

Bij elkaar genomen weer een fikse lijst en met nog een achterstand weg te werken zullen het volle maanden worden. We geloven echter voor geen moment dat jullie dát erg vinden…

2015 begint zowat en blijf opletten want méér zal nog volgen!

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , , , , , , , , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op