RW

Materiaal 4de kwartaal

Gepubliceerd 16 juli 2015

100-bullets-23Het is al weer zover dat we voor de distributie bedrijven de lijsten bekend moeten maken wat we in het vierde kwartaal van dit jaar gaan uitgeven. Met recente aanpassingen – zie de vierde nieuwsbrief – in gedachten is dat al een aantal minder dan jullie gewend zijn. Zoals daarin gesteld zal er in 2016 minder aangekondigd worden en met de huidige achterstand zal dit in wezen niet minder aan te leveren materiaal zijn maar de kans om alles bij te werken.

Minder verrassingen dus, maar ik denk nog genoeg om heel blij mee te zijn. Uiteraard gaan we verder met de bekende reeksen zoals 100 Bullets, deel 23. Dit is het begin van het einde, samen met de delen 24 & 25 vormt het verhaal 1 groot geheel waarin alle eindjes bij elkaar geknoopt worden.Het oorspronkelijke idee was om de serie dit jaar af te ronden maar om de bekende redenen zal dat net niet lukken.

Bij Fables zijn we bij het zesde deel beland waarin de oorlog met Fables-06de Adversary wel héél erg aanstonde is. Er is echter één probleem en dat is dat Bigby nergens te vinden is en híj zou de Fables gaan leiden in de grote campagne….

Een reeks zou ik het nog niet willen noemen wanneer er nog slechts 1 deel van uit is, maar we gaan in ieder geval een tweede uitbrengen: Batman Earth One. De wereld van Bruce Wayne hier breidt zich qua vriend en vijand uit en we maken kennis met Earth One’s Riddler en Killer Croc. Ondertussen worstelt Bruce Wayne om zijn relaties met Alfred en James Gordon gezond te houden.

Voor nu even geen New52 aankondigingen – daar ligt onze grootste achterstand – maar wel een paar mooie klappers. Inmiddels wisten jullie al van Suiciders en Watchmen. Ik kan jullie nu over de eerste vertellen dat deze vier delen uit de reeks zal bevatten en de watchmen-absolutemooie prijs zal van hebben van 14,95. Ik hoop dat we op F.A.C.T.S. al exemplaren mee kunnen hebben!

Watchmen zal nét niet de dikte van Justice behalen: 30 pagina’s minder. Maakt het nog niet tot een handzaam boekje dus zorg voor een goede plek in de boekenkast!

Daarnaast hebben we het recht gekregen om adaptatie van één van de populairste games van het moment te vertalen: Batman Arkham City! Paul Dini, toch niet de minste schrijft het verhaal en Carlos D’Anda brengt dit schitterend in beeld. Is het verplichte kost voor de game? Dat niet, maar het lezen zeker waard!

Als laatste is er nog een Kidz uitgave: Batman & Scooby Doo. Hier hebben we al vraag naar gehad en wij denken dat deze melige avonturen in de smaak zullen vallen bij de jongere fans – én de nostalgische.

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , , , , , .

Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op