RW

Een terugblik op De Stripdagen

Gepubliceerd 10 maart 2014

Superman---GodfallDe Stripdagen zijn weer voorbij en het is een gebeurtenis geweest waar wij als uitgeverij redelijk tevreden op terugkijken. Jawel, we hebben de Stripschap Penning niet gewonnen – Sherpa, hierbij gefeliciteerd! – maar zoals we eerder gesteld hebben, de nominatie is al een hele eer. We gaan gewoon ons best blijven doen om in de toekomst voor prijzen onder de aandacht te komen.

We hadden de tafel goed gevuld en verschillende exemplaren meegenomen waar er al een klein voorraadje van gedrukt waren zoals Harley Quinn, Under the Red Hood 1, De man die lacht, Superman Godfall, Green Arrow, Detective Comics 1 en Black Orchid. Naast het magistrale Justice trok Green Arrow véél aandacht en was op de zaterdag al bijna uitverkocht. Beide verdwenen geheel de volgende dag samen met nog enkele anderen.

Superman-Family-Adventures-01Veel positieve reacties kregen we over ons assortiment en de manier van uitgeven. Altijd prettig om te horen en wij gaven graag uitleg wanneer nodig. Dat we enkele mensen moesten teleurstellen dat deze mooie uitgaves – voornamelijke Gaiman’s materiaal – vertaalde werken waren… tja… wij kunnen het niet helpen dat onze boeken er soms mooier uitzien dan de uitgaves van DC zelf.

Aan het einde van de zaterdagmiddag hebben we licht beschadigde – amper zichtbare ezelsoren, maar beschadigd is beschadigd – deeltjes van Superman Family Adventures uitgedeeld. De weinige – verrassend weinig zelfs! – kinderen waren er per definitie zeer content mee. Toen we later op de dag ons weer buiten begaven was de verklaring daar, mede dankzij het nieuws – het was eigenlijk veel te mooi weer om ergens een hele dag binnen te zijn.

Before-Watchmen---RorschachIs er nog nieuws te melden na deze dagen? Ja en nee. Ik kán jullie vertellen dat er nog weer een paar spannende projecten als optie bij zijn gekomen maar dat is nog in een veel te vroeg stadium dus ik laat jullie nog even in spanning. En nee, géén Marvel materiaal, iets wat veelvuldig werd gevraagd ook op De Stripdagen. Wel kan ik jullie vertellen dat het de bedoeling is dat aan het einde van het jaar, eventueel begin volgend jaar er een box voor Before Watchmen zal verschijnen.

Is er nog meer? Jazeker. Naar aanleiding van de wedstrijd bij Stripweb werden de voorraden nagekeken van Molenaars Detective Comics. Er zouden nog een kleine 100 moeten zijn maar deze zijn onvindbaar. Voor de wedstrijd is een oplossing gevonden en gezien de vraag wordt sterk overwogen om weer een voorraad te realiseren. We houden jullie op de hoogte!

Dan nog een laatste opmerking. Schijnbaar zijn er nog klanten die niet op de hoogte zijn van het feit dat er een misdruk bestaat van Batman Jaar Een. De zwart/witte pagina’s zijn níét een extra kunstig iets, maar een drukfout. Je kan deze omruilen bij de winkel van aanschaf. Indien dat om één of andere reden niet kan, kom gerust langs met je exemplaar bij één van de beurzen waar wij staan.

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws.
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op