RW

Dutch Comic Con 2015

Gepubliceerd 31 maart 2015

Het weekend is voorbij en onze hoofden draaien nog. In de voorbereiding hadden we geen enkel idee wat te verwachten en met twee beurzen in ongeveer dezelfde maand hadden we geen hoge inschatting van interesse.

Nou… dát was wel anders.

In een zeer rustige omgeving liepen de eerste medewerkers van RW iets na 7 uur naar de jaarbeurs. Een enkele verdwaalde cosplayer was er al – enkele uren zelfs begrepen we. Met wat overredingskracht kwamen we voorbij de bewaking, polsbandjes lagen aan de andere zijde. Maar zo gezegd, zo gedaan. Daar wij door de stroomstoring (dank u Diemen!) de vrijdag niet op de beurs konden zijn moesten we snel opbouwen. Tot onze verrassing hadden we een tafel extra maar gedurende de opbouw was dát al krap… wáár moesten we Vivek Tiwary laten voor tekenen? Noodplan werd gemaakt en de eerste mensen stonden er al.

comiccon2015-05comiccon2015-06

 
 
 
 
 
 
 
 
 

En vervolgens brak de hel los. Waanzinnige drukte. Hoewel we vier man hadden, stonden we niet stil en bleven we verkopen, praten, vragen beantwoorden en onderwijl ons hoofd krabbend dat dít groots is. Niet sinds Turfschip Breda hebben we iets vergelijkbaars meegemaakt. Of eigenlijk… nooit. De zaterdag vlóóg voorbij en de spullen vlogen ook. Gemiddeld anderhalf boek per uur raakte uitverkocht en we beseften dat we véél meer bij ons hadden moeten hebben. Onderschatten wij de beurs of onderschatten wij onszelf? We hadden graag gehoord of allen voor het eerst met ons kennis maakten maar daar was domweg zelden ruimte voor. Net zoals er te weinig ruimte was om de mooie cosplayers te fotograferen die uiteraard als onze karakters rondliepen.  (jullie weten wie jullie zijn, stuur een mail wanneer je de orginele fotos wil)
comiccon2015-00comiccon2015-01comiccon2015-03

 
 
 
 
 
 
 
 
 
comiccon2015-04 comiccon2015-07 comiccon2015-08

 
 
 
 

 
 

 

Zodoende slechts 5 cosplayers op de plaat gezet… baal dat we de eerste Harley & Joker niet direct checkten in ons enthousiasme want die is bewogen… wij waren zo onder de indruk van Death (!!!!!!) dat we het glad vergaten te vragen! Evenzo Wonder Woman (begeleid door Mona Lisa) en tja… vele anderen. Voor volgend jaar een apart podium om mensen daar in de poses van hun voorbeelden te fotograferen. Zit nu al aan wedstrijden te denken!

comiccon2015-02Daar ons magazijn in Italie zit kunnen we niet zomaar even de voorraden bijvullen dus wij schraapten materialen bijeen die zondag de tafel wat meer body gaf. Het was de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat. Vivek nam nog eens plaats en maakt het extra gezellig. Het hielp ook onze lege tafels te verhullen…

De dag vloog voorbij en we konden moe, maar tevreden terugkijken.

Pluspunten? Tja, zowat alles
Minpunten? Onze onderschatting van de aandacht en verkoop. Daarnaast het feit dat ondergetekende glad vergat contact gegevens te vragen van de aspirerend schrijfster die 5 trades van Fables meepikte…

Vergeten we wat? Vast wel! Voeg hier of op Facebook jouw ervaring met ons toe, we horen graag van je!

Artikel gepubliceerd in Nieuws Tag: .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op