RW

Batman: de ban doorbreken…

Gepubliceerd 7 juli 2014

Detective-ComicsToen ik met ingang van oktober vorig jaar verantwoordelijk werd voor het beheer van deze website en de Facebook pagina zag ik daar geenszins tegenop. En nog steeds niet voor de duidelijkheid.

Maar er zat een doorn in het lijf van RW en die doorn werd meer en meer voelbaar voor mij als aanspreekpunt. RW was slachtoffer van eigen succes… het succes van de Detective Comics beurs editie waarin het schitterende tekenwerk van Romano Molenaar in staat.

Deze editie die enkel op F.A.C.T.S. en Stripbeurs Breda verkrijgbaar is geweest werd snel een must have. Iets wat webwinkel Stripweb ook door had en zij schreven een wedstrijd uit in samenwerking met ons om zo een 5tal te verloten…

Mooi toch? Nee. Want hier begonnen de problemen. Een magazijn medewerker had de resterende materialen van Breda misplaatst en in het immense magazijn voor de Italiaanse distributie waar wij maar een klein deel van innemen was dit de spreekwoordelijke naald in de hooiberg. Of de schuldige ooit gevonden is, is mij niet bekend…

bat-75Ergens in April kwam het blijde nieuws, het materiaal was gevonden. Snel plannen gemaakt zodat er wéér een beurs zo zijn waar de comic op beschikbaar zou zijn: Haarlem. Volgers van deze site en Facebook weten hoe dat is afgelopen… Had ik voldoende haar gehad dan waren er plukken uit getrokken…. ik begon in een vloek te geloven dat wij in een feest jaar voor Batman domweg niet in staat waren het meest gewilde item bij jullie te brengen.

Diverse teleurgestelde lezers heb ik bezworen dat ik zou gaan regelen dat wát er ook zou gebeuren, ze de kans zouden krijgen om een exemplaar aan te schaffen. Ik speelde met het idee om persoonlijk te gaan versturen maar na ampel beraad zagen we hierin een boel haken en ogen en werden er wat andere zaken aangepast.

De technische details zal ik achterwege laten, maar het resultaat is dat we Detective Comics op normale wijze kunnen distribueren. In één van de komende zendingen – ik weet nog niet welke, zal de beurseditie beschikbaar zijn voor de winkels! En als je geluk hebt zit er in jouw versie al een handtekening van Romano!

 

 

Artikel gepubliceerd in Lion, Nieuws Tag: , , .
Geavanceerd zoeken » (Auteur, Opschrift...)
Volg ons op